Lammefrikasse
Med en god frikassé på bordet er det vanskelig å stoppe og spise.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
3 ss
smør3 ss
hvetemel3 dl
kremfløte6 stk
poteter2 stk
gulrøtter1 stk
løk1 stk
persillerot1 stilk
selleristang1 stk
purre (bare det hvite)1 bit
sitronSlik gjør du det:
Ha kjøttet i en kjele. Dekk med vann og la det koke seg mørt, ca 45-60 minutter - eller lenger om du har tid. Rens og kutt grønnsakene i biter.
I en annen kjele, smelt smøret og ha i melet. La det putre ett minutt og ha i fløten. Rør godt rundt med en visp. Ha i litt og litt kraften fra kjelen med kjøttet. La det koke opp mellom hver gang. Rør godt etter hver gang du ha i mer væske.
Når du synes sausen har passe konsistens (litt tynnere enn vanlig, hvit saus) har du kjøttet og grønnsakene tilbake i kjelen. Kok til grønnsakene er møre, ca 15-20 minutter. Smak til med litt sitronsaft. Servér gjerne med dill eller persille.