Lammelår med ansjospesto
Spennende smakskombinasjon med pesto laget av ansjos. Dette smøres over steken og gir en helst spesiell aroma
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
1 stk
lammelår1 ts
pepper3 stk
stilk av frisk rosmarinAnsjospesto
50 g
ansjosfilet4 fedd
hvitløk4 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
1. Forvarm ovnen til 125°C. 2. La laken renne fra og tørk ansjosen i papirhåndkle. 3. Rens og del hvitløken i mindre biter. 4. Ha ansjos og hvitløk over i en liten blender. Sett i gang maskinen og tilsett olivenolje dråpevis inntil all oljen er ispedd og mosen er passe tykk. 5. Krydre låret med salt og pepper. Avpass saltmengden etter smaken på pestoen. Dekk låret med ansjospesto. 6. Lag små snitt med spiss kniv og stikk rosmarinstilkene i kjøttet. 7. Sett i steketermometer og stek til termometeret viser ønsket temperatur. Ved 70°C er kjøttet rosa stekt, ved 76°C er kjøttet gjennomstekt. 8. La steken hvile 10-15 minutter før oppskjæring. Server stekte poteter eller potetgrateng og frisk grønn salat eller ratatoille.