Lettrøkt ørret med potet- og purreløksuppe, fritert skinke, persille og kapers

Lettrøkt ørret med potet- og purreløksuppe, fritert skinke, persille og kapers

En lekker suppe med selvrøkt ørret og garnityr av frityrstekt skinke og persille.

Oppskrift av: Kristoffer Hovland

Ingredienser

4 porsjoner

Lettrøkt ørret

500 g

ørret

Potet- og purreløksuppe

Fritert skinke, persille og kapers

2 ss

kapers

Slik gjør du det:

Lettrøkt ørret: Fileter ørreten, del hver filet i 2. Strø på litt salt og sukker og la det ligge i ca 15 minutter. Skyll fiskestykkene i kaldt vann og tørk godt med papir. Ha i røykespon i ABU-røyken og legg på fisken. Røykes i ca 5 min. Pass på at det ikke blir for varmt. Ta ut fisken og stek den ferdig i ovn på 80 grader i 5 minutter. Potet- og purreløksuppe: Dette er en veldig enkel suppe å lage. Kutt mandelpotet og det hvite på purreløken i skiver. Kok dette i kraft til potetene er møre. Kjøres i foodprosessor eller med stavmikser til en glatt fin suppe. Kutt også det grønne på purreløken i tynne skiver. Forvelles og kjøres i foodprosessor med ca 1/3 av den ferdige suppen. Potet- og purreløksuppe i 2 forskjellige farger. Fritert skinke, persille og kapers: Varm opp oljen, men pass på at den ikke blir for varm. Friter alle ingrediensene hver for seg. Legges på papir slik at oljen får renne godt av.

Kanskje disse også frister?