Leverpostei med sopp og bacon

Leverpostei med sopp og bacon

Lun, grov leverpostei med sopp og bacon er et "must" til en dansk frokost. Det er svært enkelt å lage denne posteien, og den blir en stor suksess på ditt neste julebord.

Oppskrift av: Anette Stiansen
60 minutter
Pålegg

Ingredienser

8 porsjoner

200 g

spekk

1 stk

løk

2 stk

egg

0.5 l

melk

1 ss

salt

Garnityr:

200 g

bacon

Slik gjør du det:

Rens leveren for hinner og blodårer og kutt den opp i småbiter. Del også opp spekket i mindre biter. Kvern lever og spekk i kjøttkvern én gang sammen med løken. Ha dette i en bolle og bland i salt, pepper og mel. Spe med egg og tilsett til slutt melk. Smak til smeten slik at den er salt nok og har god smak av pepper. Ha den i en cocotteform (porselensform) eller brødform, og sett den i et vannbad i ovnen ved 180 °C. Stekes i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Dette kan du sjekke ved å stikke en strikkepinne inn i posteien. Siver det ut klar kjøttsaft, er posteien ferdig. Sett posteien til å hvile litt slik at den setter seg, og server den med sprøstekt bacon og champignoner som er stekt i baconfettet. Det smaker ekstra godt med sylteagurker eller asier til. Rugbrød er også et "must" her.

Kanskje disse også frister?