Leverpostei med sopp og bacon
Lun, grov leverpostei med sopp og bacon er et "must" til en dansk frokost. Det er svært enkelt å lage denne posteien, og den blir en stor suksess på ditt neste julebord.
Oppskrift av: Anette Stiansen
60 minutter
PåleggIngredienser
8 porsjoner
300 g
svinelever200 g
spekk1 stk
løk2 stk
egg1 ss
hvetemel0.5 l
melk1 ss
saltGarnityr:
200 g
champignon200 g
baconSlik gjør du det:
Rens leveren for hinner og blodårer og kutt den opp i småbiter. Del også opp spekket i mindre biter. Kvern lever og spekk i kjøttkvern én gang sammen med løken. Ha dette i en bolle og bland i salt, pepper og mel. Spe med egg og tilsett til slutt melk. Smak til smeten slik at den er salt nok og har god smak av pepper. Ha den i en cocotteform (porselensform) eller brødform, og sett den i et vannbad i ovnen ved 180 °C. Stekes i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Dette kan du sjekke ved å stikke en strikkepinne inn i posteien. Siver det ut klar kjøttsaft, er posteien ferdig. Sett posteien til å hvile litt slik at den setter seg, og server den med sprøstekt bacon og champignoner som er stekt i baconfettet. Det smaker ekstra godt med sylteagurker eller asier til. Rugbrød er også et "must" her.