Hellstrøms kalkunfarse
Oppskrift av: Eyvind Hellstrøm
120 minutter
TilbehørIngredienser
100 g
loff1 gl
melk2 stk
egg1 stk
sjalottløk, finhakket1 kvast
timian50 g
koktekastanjer1 kvast
salvie150 g
kyllinglever/kalkunlever150 g
rågåselever (til farsen)1 gl
cognacSlik gjør du det:
1) Bløt loffen i et glass melk. 2) Stek renset kylling/kalkunlever i litt gåsefett/andefett eller olje, tilsett finhakket sjalottløk, timian, laurbærblad og salvie. Flamber med konjakk. Avkjøl. 3) I en kjøkkenmaskin blander vi kalkunkjøttet, gåselever og den stekte leveren. Vi kjører til det blir en fin og glatt masse, tilsetter så den bløte loffen og eggene, og krydrer til en høyverdig smak. Vi blander med hakkede kastanjer og biter av kalkun og rå gåselever. Vi fyller dette i en kakeform penslet med gåsefett/andefett. Vi dekker til med aluminiumsfolie, prikker denne med gaffel og steker i vannbad på 180 graderi ca. 50 minutter. Vi skjærer ut skiver og serverer disse varme sammen med kalkunen og garnityrene. Hellstrøms nyttårskalkun Hellstrøms kalkungarnityr Oppskriften er hentet fra "Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller" av Eyvind Hellstrøm.