Lun fruktsalat med vaniljesaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
0.5 stk
ananas2 stk
eple2 stk
pære1 stk
banan1 stk
mango1 dl
sukker, brunt1 ss
balsamicoeddik0.5 stk
sitron, saften av denVaniljesaus
4 dl
helmelk1 stk
vaniljestang3 stk
eggeplomme0.5 dl
sukkerSlik gjør du det:
Velg frukter som ikke er overmodne. Rens og del frukt i skiver /biter. Smelt sukker i en stor vid stekepanne, tilsett balsamicoeddik og sitron/limesaft. Legg all frukten i pannen, vend lett om, slik at laken blir "smurt" rundt frukten. La trekke til frukten blir varm og myk, men ikke overkokt. Dryss over nøtter og friske urter ved servering. Server med is, krem, vaniljekesam eller vaniljesaus Vaniljesaus Ha melk i en tykkbunnet kasserolle. Split vaniljestangen på langs og skrap ut frøene og ha i melken sammen med vaniljestangen. Kok opp melken, trekk kasserollen tilside og la den stå og trekke 10-15 min. Ta opp vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig tykk masse. Hell den varme melken over eggeblandingen og rør godt. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm forsiktig opp til den begynner å tykne (rett under kokepunktet). Sil sausen før servering. Tips: For de som ikke tåler egg - Egg kan erstattes med maisennajevning som tilsettes i den varme melken under omrøring.