Maislapper med guacamole
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
3 stk
egg1 dl
melk2 dl
hvetemel1.5 ts
bakepulver1.5 ts
salt1.5 ts
spisskum, malt1 stk
løk1 bokser
hermetiskemaiskorn1 pk
baconGuacamole
3 stk
avokado1 stk
chili(kan sløyfes)1 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Visp sammen egg, melk, hvetemel, bakepulver, salt og spisskummen til lapperøren. La den svelle i 15 minutter. Finhakk løken og fres den i litt smør i en panne til den er blank. Sil vekk væsken på maisen og ha den i røren sammen med løken. Sett røre med skje til passe store lapper i middels varm stekepanne. Snu lappene når røren har stivnet på overflaten. Sprøstek til slutt baconet og klipp det i tynne strimler. Finhakk eller mos avokadoene. Finhakk chilipepperen. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper. Legg maislapper og guacamole lagvis. Anrett med en god porsjon strimlet bacon på toppen. Tips: Det er lurt å hold lappene varme i en ildfast form med lokk i en varm stekeovn. Guacamolen blir ekstra godt om du får tak i frisk koriander og føyer til en god porsjon av denne smakfulle urten.