Marengs med sjokoladesaus

Marengs med sjokoladesaus

Dette er en ny dessert - bare for deg som liker sjokolade...

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Dessert

Ingredienser

6 stk

eggehvite

150 g

sukker

1 ts

kanel

Sjokoladesaus

50 g

sukker

3.3 dl

kremfløte

1 ts

kanel

0.5 dl

rom, mørk

Slik gjør du det:

Varm ovnen til 125 grader.
Del eggene i hvitter og plommer.
Ha eggehvittene i en kjøkkenmaskin og pisk dem stive (sørg for at bollen er helt ren før du begynner!).
Ha i kanel og litt og litt av sukkeret. Marengsen blir helt stiv når du pisker lenge nok.
Ha massen enten i små, ildfaste former (som smøres) eller bruk sprøytepose og sprøy ut på stekebrett (kledd med bakepapir).
Stek i ovnen i 10-12 minutter. Sett til avkjøling.
Sjokoladesaus
Pisk eggeplommer og halvparten av sukkeret kraftig i en bolle som tåler varme.
Kok opp fløte, kanel og halvparten av sukkeret. Hell forsiktig litt og litt i bollen med eggene mens du pisker hele tiden.
Hell tilbake i kjelen og ha i sjokoladen (knekt i biter). Varm forsiktig opp under omrøring.
Ha sjokoladesausen i et sausenebb. Hell den over marengsen ved servering.

Kanskje disse også frister?