Marengs med sjokoladesaus
Dette er en ny dessert - bare for deg som liker sjokolade...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
DessertIngredienser
6 stk
eggehvite150 g
sukker1 ts
kanelSjokoladesaus
100 g
kokesjokolade, lys50 g
sukker3.3 dl
kremfløte1 ts
kanel4 stk
eggeplomme0.5 dl
rom, mørkSlik gjør du det:
Varm ovnen til 125 grader.
Del eggene i hvitter og plommer.
Ha eggehvittene i en kjøkkenmaskin og pisk dem stive (sørg for at bollen er helt ren før du begynner!).
Ha i kanel og litt og litt av sukkeret. Marengsen blir helt stiv når du pisker lenge nok.
Ha massen enten i små, ildfaste former (som smøres) eller bruk sprøytepose og sprøy ut på stekebrett (kledd med bakepapir).
Stek i ovnen i 10-12 minutter. Sett til avkjøling.
Sjokoladesaus
Pisk eggeplommer og halvparten av sukkeret kraftig i en bolle som tåler varme.
Kok opp fløte, kanel og halvparten av sukkeret. Hell forsiktig litt og litt i bollen med eggene mens du pisker hele tiden.
Hell tilbake i kjelen og ha i sjokoladen (knekt i biter). Varm forsiktig opp under omrøring.
Ha sjokoladesausen i et sausenebb. Hell den over marengsen ved servering.