Marengs med sjokoladesaus

Marengs med sjokoladesaus

Dette er en ny dessert - bare for deg som liker sjokolade...

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Dessert

Ingredienser

  • 6 stk

    eggehvite
  • 150 g

    sukker
  • 1 ts

    kanel
  • Sjokoladesaus

  • 100 g

    kokesjokolade, lys
  • 50 g

    sukker
  • 3.3 dl

    kremfløte
  • 1 ts

    kanel
  • 4 stk

    eggeplomme
  • 0.5 dl

    rom, mørk
  • Slik gjør du det:

    Varm ovnen til 125 grader.
    Del eggene i hvitter og plommer.
    Ha eggehvittene i en kjøkkenmaskin og pisk dem stive (sørg for at bollen er helt ren før du begynner!).
    Ha i kanel og litt og litt av sukkeret. Marengsen blir helt stiv når du pisker lenge nok.
    Ha massen enten i små, ildfaste former (som smøres) eller bruk sprøytepose og sprøy ut på stekebrett (kledd med bakepapir).
    Stek i ovnen i 10-12 minutter. Sett til avkjøling.
    Sjokoladesaus
    Pisk eggeplommer og halvparten av sukkeret kraftig i en bolle som tåler varme.
    Kok opp fløte, kanel og halvparten av sukkeret. Hell forsiktig litt og litt i bollen med eggene mens du pisker hele tiden.
    Hell tilbake i kjelen og ha i sjokoladen (knekt i biter). Varm forsiktig opp under omrøring.
    Ha sjokoladesausen i et sausenebb. Hell den over marengsen ved servering.

    Kanskje disse også frister?