Marokkansk fiskerett
Denne fiskeretten henter krydderiene fra Nord-Afrika.
Oppskrift av: Bill Granger
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
olivenolje1 stk
rødløk, grovt hakket1 stk
søtpotet, i biter1 neve
aspargesbønner400 g
tomater på boks1 stk
rød chili2 ts
brunt sukker2 ts
fiskesaus (asiatisk)0.5 stk
lime, saften500 g
hvit fisk efilet i biterSlik gjør du det:
Varm opp oljen i en stor, tykkbunnet kjele på medium varme. Ha i løken og stek den i fem minutter til den blir blank. Ha i biter av søtpotet og ras el hanout og stek i et minutt.
Får du ikke tak i ras el hanout kan du lage en blanding av malt spisskum, malt paprikapulver, nellik, malt koriander og kardemomme.
Ha i bønnene og tomater og 4 desiliter vann. Del chilien på langs og legg den i gryta. La det koke i 12-15 minutter eller til potetene er møre.
Ha i fiskesaus, sukker og limesaft. Rør godt. Legg i fisken og sett på lokket. Etter fem minutter, ha på hakket koriander.
Servér gjerne med couscous.