Muesli
Denne blandingen holder til mange frokoster. Lag den på forhånd!
Oppskrift av: Ole Martin Alfsen
45 minutter
Form og paiIngredienser
0.25 kopp
olje0.25 kopp
sukker, brunt0.25 kopp
honning3 kopp
havregryn0.5 kopp
kokosmasse0.5 kopp
branflakes0.5 kopp
sesamfrø0.5 kopp
solsikkefrø0.5 kopp
nøtt er, hakkede0.5 kopp
tranebær0.5 kopp
rosinerSlik gjør du det:
Ha olje, sukker og honning i en stekepanne. Varm forsiktig opp til sukkeret er smeltet. Bland det tørre og hell den varme oljeblandingen over og bland godt. Has over i en stor langpanne. Bakes i ovnen ved 140-150°C. I 30-40 min til lys brunt. Rør innimellom. Knekk det opp om det har festet seg sammen.
Avkjøl og ha deretter i tranebær og rosiner. Oppbevares i tett beholder.
Spises med melk eller yoghurt naturell og nyrørt jordbær eller bringebær (eller syltetøy).