Murg tandoori - tandoorikylling med naan, raita og tomatsalat
Tandoori med naan? Å, nå kan du glede deg til middag.
Christopher Sjuve
240 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
kyllinglårMarinade
1 dl
kefir1 fedd
hvitløk1 ts
pepper0.5 ss
chilipulver1 ts
garam masala1 ts
knustefennikelfrø1 ss
olje0.5 stk
sitron, saften av den10 stk
knustecashewnøtter1 ts
gurkemeie1 ts
koriander, maltNaan:
375 g
hvetemel0.75 ts
bakepulver1.5 ts
sukker0.75 ts
salt175 ml
yoghurt naturell1 ss
olje1 stk
eggTomatsalat:
4 stk
tomat2 stk
løk0.5 stk
agurk1 stk
grønn chili2 stk
lime, saften0.5 ts
sukkerRaita:
1 beger
yoghurt naturell1 stk
agurk0.5 ts
salt0.5 ts
pepper1 ts
sukkerSlik gjør du det:
Fjern skinnet på kyllinglårene. Skjær dype snitt i kjøttet. Bland alle ingrediensene til marinaden i en pose og legg i kyllingstykkene. La kjøttet ligge kjølig natten over. Tørk kjøttet og legg det på rist midt i stekeovnen ved 220 °C. Stek i ca. 40 minutter til kjøttet er gjennomstekt. Server med tomatsalat, raita, naanbrød og ris kokt med litt safran. Naan: Ha hvetemel tilsatt bakepulver, sukker og salt i en bolle eller kjøkkenmaskin. Tilsett yoghurt olje og et lett sammenpisket egg. Bland deigen godt sammen og kna den lett i noen minutter. Pakk deigen i plast eller dekk den til med et fuktig klede, og la den stå varmt minst 3 1/2 time. Rull deigen til en kort og tykk pølse, og del den i 6 like store biter. Strekk deigen til den danner en langstrakt trekantet leiv. Fukt deigen på den ene siden og legg den i en stor stekepanne med den fuktige siden ned. Stek i ca. 2 minutter. Legg så nan under grillen i ovnen til oversiden begynner å bli brun og brødene hever seg. Pakk brødene inn i et klede til de skal spises. Tomatsalat: Rør sammen limesaften, sukker, salt og pepper i en bolle. Salt- og sukkerkornene skal løse seg opp. Tilsett løk, tomater, agurk og grønn chili, alt skåret i små terninger. Bland inn finhakket koriander. Sett salaten kaldt før servering. Pynt med mynteblader. Raita: Rør lett sammen yoghurt naturell. Skrell agurken, gni den lett med salt og riv den på et rivjern. Sil fra overflødig væske. Bland yoghurten godt med revet agurk og litt finhakket mynte. Smak til med salt, sukker og pepper. Raita skal serveres kjølig.