Kveite med gulbeter

Kveite med gulbeter

Gulbeter er rødbetenes gule bror. Litt søtere, mye gulere.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 stk

    gulbet
  • 800 g

    kveite
  • 8 stk

    vårløk
  • 2 dl

    hvitvin
  • 2 ss

    smør
  • 75 g

    valnøtter
  • dill
  • Slik gjør du det:

    Hakk vårløken.
    Legg kveite i en stekepanne (eller en kjele som er stor nok).
    Ha i hvitvin og smør.
    Kok opp og ha på lokk. Når fisken slipper beinet er den ferdig (pirk bare med en kniv for å se).
    Kok gulbetene (ca 30 minutter). Skjær dem i skiver.
    Legg dem på tallerken. Knus valnøttene og ha dem på. Dryss over frisk dill.
    Legg fisken oppå. Ha på vårløk og øs over væsken.

    Kanskje disse også frister?