Nøtte- og karamellbiter
En hel langpanne med «småkaker». De forsvinner nok raskt, men skulle det bli noen til overs går det fint an å fryse dem.
Christopher Sjuve
60 minutter
BakverkIngredienser
5 dl
hvetemel1 ts
bakepulver1 dl
strøsukker150 g
smør1 stk
eggFyll
3 dl
strøsukker0.5 dl
sirup150 g
smør0.5 dl
kremfløte2 ss
hvetemel300 g
hasselnøtterSlik gjør du det:
(Gir 48 stk) Hakk sammen mel, bakepulver, sukker og smør, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett egg og arbeid alt raskt sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose och la den hvile i kjøleskapet i ca 1 time. Sett ovnen på 200 °C. Trykk ut deigen på bakepapir i en langpanne, ca 30 x 40 centimeter. La deigen gå opp ca 1 cm på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen i midten av ovnen ca 10 minutter. Grovhakk nøttene. Bland sukker, sirup, appelsinskall, smør, kremfløte og mel i en kjele. La alt smelte til en røre på svak varme, uten at det begynner å koke. Bland inn nøttene. Bre ut røren over bunnen. Stek i midten av ovnen i ca 15 minutter. La kaken kjøle av. Skjær den i ruter med en skarp kniv.