Nøttedrøm
Denne kaken skal lages et par dager før den skal serveres.
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
250 g
hasselnøttkjerner100 g
sukker4 stk
egg2 ss
hvetemel1 ts
bakepulverSjokoladekrem
1 pl
kokesjokolade, lys4 dl
kremfløte1.5 ss
sitruslikør(kan sløyfes)Pynt
2 dl
kremfløte0.5 ss
sukker1 stk
marsipanbrødSlik gjør du det:
Form: Rund 24 cm i diameter Steking: Nederste rille i ovnen, 175 grader i ca. 30 minutter. Mal nøttene. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett nøttemasse, mel og bakepulver og bland alt forsiktig med eggedosisen. Hell røren i godt smurt og melstrødd form. Stek kaken. Sjokoladekrem: Kok opp fløte og hakket sjokolade. Tilsetteventuelt likør og la blandingen stå i kjøleskapet til dagen etter. Del nøttebunnen i to eller tre lag. Visp sjokoladekremen forsiktig til luftig krem. Hold av litt av sjokoladekremen i en sprøytepose (til å pynte kaken med), fyll resten i kaken. Visp resten av kremfløten med sukker og dekk kaken med kremen. Pynt med marsipanbrødskiver og topper av sjokoladekremen.