Nøttepinner med sjokolade
Dette er nydelig dessertsnacks som er forbløffende enkle å lage.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Du kan droppe dette, men det blir mye bedre: Ha hasselnøttkjernene i en tørr stekepanne på middels varme i 5-6 minutter, mens du skyver dem litt rundt før du begynner med resten. Kjør hasselnøtter, melis og salt til en masse i en kjøkkenmaskin (stopp før det blir helt fint). Ha massen i en bolle. Bland ut honningen med litt vann. Bland honningen og nøtteblandingen. Kna blandingen (jada, det er klissete), ha eventuelt i mer melis og form til en stor ball. Dekk til med plast og avkjøl minst en time i kjøleskap. Lag små baller (på størrelse med store klinkekuler), sett i små trespyd og la kjøle av i kjøleskapet. Smelt sjokoladen i vannbad (eller en tykkbunnet kjele). Dypp spydene i sjokoladen, la renne av og sett dem på et lite brett eller tallerken dekket med bakepapir. Kjøl av og server.