Omelett med fett av foie gras (gåse/andelever

Omelett med fett av foie gras (gåse/andelever

Dette er en omelett som er toppen av luksus. For å lage den må man skjære av den gule fettet fra en boks eller terrine med foie gras, eller gåselever/andelever som det også kalles.

Christopher Sjuve

Slik gjør du det:

1. Visp eggene i en bolle. 2. Tilsett gult foie gras-fett og eventuelt små biter av foie gras i eggene. 3. Visp blandingen litt, tilsett salt og pepper, og la det hvile i romtemperatur 30-60 minutter slik at fettet blir mykt. 4. Når det meste av fettet er smeltet, varmer du opp en liten non-stick stekepanne på middels varme og smelter en spiseskje smør eller gåsefett. 5. Ha oppi eggeblandingen og rør raskt rundt i pannen, og la det sitte inntil det stivner litt. 6. Når omeletten har nesten stivnet men fortsatt er litt flytende på toppen, bretter du over, lar det stå noen sekunder til, og sklir den over på en varm tallerken. Oppskriften er hentet fra www.sarrazac.no.

Kanskje disse også frister?