Ostegratinert hyse
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 beger
blandede skalldyr i lake4 stk
vårløk1 stk
paprika, rød1 stk
paprika, grønn1 ts
salt0.5 ts
pepperOstesaus
1 ss
smør/margarin2.5 ss
hvetemel2.5 dl
melk1.5 dl
muskat, revet1 ss
persilleSlik gjør du det:
I ovn ved 200 °C i ca. 35 minutter Skjær fiskefileten i pene stykker. Sil laken av skalldyrene. Bland fisk og skaldyr i et ildfast fat. Rens og grovkutt vårløkene. Skrell paprikaene med potetskreller, del dem og skrap ut frø og skillevegger. Skjær paprikaene i strimler. Legg vårløk og paprika over fisken og dryss på salt og pepper. Smelt smøret til sausen, rør inn melet og spe med melken til en glatt saus. La den småkoke i 3-4 minutter. Rør inn pepperrot og det meste av osten. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over fisken i fatet. Bland resten av osten med persille og dryss et over retten. Stek den midt i ovnen til den er gyllen og gjennomstekt. Server poteter eller brød til.