Ostekake med vanilje
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
Bunn:
225 g
havrekjeks100 g
smør2 ss
sukker0.75 ss
kanelOstefyll:
450 g
kremost naturell5 ss
sukker0.5 stk
vaniljestang4 stk
egg1 stk
sitron, saften av denTopping:
0.5 stk
vaniljestang2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Dekk bunnen og siden i en smurt springform. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages. Varm stekeovnen til 180 ºC. Bland sammen kremost, crème fraiche og sukker til en glatt masse i en mikser eller foodprocessor. Tilsett ett og ett egg og smak til med sitronsaft og skrap ut frøene av vaniljestangen. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 35-40 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen. Sett ostekaken kaldt et par timer, slik at den stivner og får en glatt kremkonsistens. Visp sammen crème fraiche og sukker og skrap ut frøene av vaniljestangen. Smør blandingen over den kalde ostekaken i springformen. Sett kaken i kjøleskapet til toppingen er godt avkjølt. Server med friske bær/frukt eller en bærsaus.