Ovnsbakt pepperkveite

Ovnsbakt pepperkveite

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens kveita og vask av det beskyttende slimlaget som er utenpå fisken. Skrubb skinnet godt. Snitt opp ryggskinnet i ruter med en spiss kniv. Pensle fisken med rikelig med olje og sitronsaft. Dryss på salt og peppermiks. Legg fisken på et bakepapir i langpannen. Stek i varm stekeovn 220 ºC i 25-40 min, steketiden er avhengig av størrelsen. Server med persillepoteter, kraften fra panne og agurksalat. Dryss hakket persille over fisken ved servering. Persillepoteter Skrell og kok potetene møre. Hell av kokevannet og damp dem godt. Smelt litt smør i en stekepanne, tilsett potetene og rikelig med finhakket persille og vend potetene rundt i smør og persilleblandingen uten at potetene blir stekt. Agurksalat Skyll agurken og fjern evet skall med en potetskreller. Høvle agurken i tynne skiver med hjelp av en ostehøvel. Dryss på salt og la agurkskivene stå med saltet i 10-15 min. Hell av noe av vannet som har dannet seg. Bland sammen olje, eddik og pepper og smak til med sukker evet sennep. Hell laken over agurkskivene og vend lett om med hjelp av to gafler. La salaten stå og trekke ca 10 min før servering.

Kanskje disse også frister?