Ovnsbakt skrei med spinat og tomatvinaigrette
Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
skrei filet med skinn2 ss
smør, smeltet500 g
spinat2 ss
smørTomatvinaigrette:
2 stk
tomat4 ss
olivenolje1 ss
balsamicoeddik1 ts
tomatpuréSlik gjør du det:
Start med vinaigretten: Flå tomatene, del dem i to og klem ut frøene. Skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland dem med finhakket løk. Visp sammen olje, eddik, tomatpuré og smak til med salt og pepper. Bland inn tomat, løk og basilikum. Forvarm stekeovnen til 180 ºC. Skrap fiskeskinnet fritt for skjell og del fileten i fire jevnstore stykker. Vend dem i smeltet smør. Legg fisken i ildfast fat med skinnsiden opp og etterstek den i ovn til den er akkurat gjennomkokt, ca. 10 minutter. Skyll spinaten godt, riv bort grove stilker, la den renne godt av og damp den i smør i et par minutter, til den faller sammen. Smak til med salt, pepper og muskat. Anrett fisken på kokt ris på varme tallerkener, legg spinaten rundt og drypp vinaigrette over.