Ovnsbakt torsk med grønne linser
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 ss
olivenolje6 fedd
hvitløk(kan sløyfes)2 stk
timiankvistGrønne linser
150 g
grønnelinser, puylinser0.5 stk
løk1 ss
olje2 skiver
sellerirot2 stk
gulrot0.5 dl
hakketgressløkSoya-/sjysaus
100 g
smør2 ss
soyasaus, lys1 fedd
hvitløk, finhakket1 ts
finhakketingefær1 stk
vårløk, finhakketSlik gjør du det:
Begynn med linsene. Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk løk og surr myk i litt olje. Tilsett linser, sellerirot og gulrøtter i små terninger og vann eller kraft eventuelt litt tørr hvitvin. Kok opp, og la trekke i 20-30 min, til linsene er møre. De skal ikke koke til mos. Smak til med salt, pepper og eventuelt hakket gressløk / vårløk. Forvarm stekeovnen til 175 ºC. Legg torskefiletene på smurt stekebrett. Pensle med olje og dryss over salt og pepper. Dryss litt timian over fisken. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 15-20 min (steketid avhengig av tykkelse), til torsken så vidt er gjennomstekt, men fremdeles saftig og litt skjelven. Anrett fisken på en seng av grønne linser med soya-/sjysaus. Soya-/sjysaus: Brun smør, tilsett soyasaus, finhakket hvitløk, ingefær og vårløk.