Ovnsbakte cherrytomater og knuste hvitløkspoteter
Godt følge til kylling, koteletter eller pølser. Gjerne også sammen med en grønn salat.
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
TilbehørIngredienser
Slik gjør du det:
Varm stekeovnen til 100 °C. Legg sherrytomatene i et ildfast fat, drypp over olje og dryss over litt salt. Sett i varm stekeovn og bak i ca 1 time, gjerne litt lenger . Skrell potetene (poteter med tynt skall kan beholde skallet på) , og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Ta ut tomatene og varm stekeovnen til 250 °C. Bland sammen olje, urter, finhakket hvitløk og salt, bruk gjerne hurtigmikser og kjør sammen til en grønn urteolje. Legg potetene i en stor ildfast form. Knus/klem potetene lett med en potetmoser eller gaffel. Drypp over urteoljen. Stek på øverste rille i varm stekeovn i 10-15 min.