Ovnsbakte epler med vaniljesaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
0.5 dl
kokende vann4 ss
honning3 ss
rosiner2 ts
kanelVaniljesaus
4 dl
helmelk1 stk
vaniljestang3 stk
eggeplomme0.5 dl
sukkerSlik gjør du det:
Enklere og bedre kan det nesten ikke gjøres. Serverer hjemmelaget vaniljesaus til eplene, is, vaniljekesam eller stivpisket krem smaker også godt ved siden av. Eplene kan også fylles med marsipanmasse eller kransekakemasse/ makronfyll. Varm stekeovnen til 180 ºC. Bruk helst epler som er faste og syrlige. Stikk ut kjernehuset. Eplene kan skrelles, men de norske eplene har et så tynt fint skall at skalet kan sitte på. Snitt gjennom skallet midt rundt eplene(rundt "ekvator"), da sprekker de ikke så lett under stekingen. Sett eplene i en ildfast form, hell kokende vann i formen. Varm opp honningen og fyll i hullet etter kjernehuset, press over litt sitron, dryss over rosiner mandler og kanel. Eller legg i annet ønsket fyll. Sett formen i varm stekeovn og stek til eplene er møre, men ikke så lenge at de faller sammen, ca 20 min. Server eplene varme/lune med f.eks. vaniljesaus.