
Ovnsbakte knuste hvitløkpoteter og tomater servert til stekte pølser
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 kg
poteter4 ss
olivenolje2 ss
finhakkede friske urter1 fedd
hvitløk1 ts
salt2 stk
tomat4 stk
pølseSlik gjør du det:
Skyll og skrubb potetene godt og kok dem møre i usaltet vann. Varm stekeovnen til 250 °C. Bland sammen olje, urter, finhakket hvitløk og salt, bruk gjerne en hurtigmikser og kjør sammen til en grønn "urteolje". Hell vannet av de kokte potetene og legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Knus/klem potetene lett med en potetmoser eller en gaffel. Del tomater i to og legg ved siden av potetene. Drypp over urteoljen. Stek på øverste rille i varm stekeovn i 10-15 min. Stek pølsene og server med de ovnsbakte potetene og tomatene og gjerne en grønn salat.