Ovnsstekt pasta med tomat og mozzarella
Ovnsbakt pasta blir alltid godt med tomat og mozzarella.
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
PastaIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk2 fedd
hvitløk1 stk
chili, rød2 bokser
flådde hermetiske tomat er1 neve
basilikum, frisk2 ts
rødvinseddik4 bit
mozzarella2.5 dl
parmesan, nyrevetSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 200 ºC. Kok pasta etter anvisning på pakken. Finhakk løk, hvitløk og chili (uten kjerner) og surr myk i olivenolje. Tilsett hermetiske tomater og ev litt vin eller vann. Kok opp og la småkoke uten lokk i ca 20 min. Tilsett halvparten av basilikumbladene og kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor. Smak til med salt, pepper, litt rødvinseddik, ev litt sukker og tilsett resten av basilikumbladene, grovhakket. Bland de kokte pastarørene med halvparten av tomatsausen og halve av parmesanosten. Legg pastasausen lagvis, med mozzarella i biter og tomatsaus i en smurt ildfast form. Avslutt med mozzarella og resten av parmesanostenen. Stek midt i varm stekeovn til retten er sprø og gyllen. Server med brød og en grønn salat.