Pai med ost, brokkoli og urter
Pai er enkel hverdagsmat. Her er en oppskrift du kommer til å like.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Deigen
3 dl
hvetemel125 stk
kaldtsmør2 ss
kaldtvannResten
1 stk
brokkoli2 stk
kyllingbryst1 stk
løk1 stk
hvitløksfedd1 ts
timian, tørket3 stk
egg2 dl
fløte1 dl
melk100 g
hvitost1 knivsodd
muskat1 ts
rosmarin, tørket1 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Deigen
(Du kan også bruke ferdig mørdeig). Smuldre smøret i melet ved å bruke fingrene eller en foodprocessor. Tilsett vann og arbeid deigen raskt sammen (i foodprocessor 10-12 sek). Kjevle ut deigen.
Resten
Bryt opp brokkolien i mindre buketter. Kok den i ett minutt i saltet vann. Sett til side.
Finhakk løken og stek den blank. Del opp kyllingbrystene i små biter. Ha dem i pannen og stek i tre, fire minutter. Knus hvitløken og ha i stekepannen. Stek videre i et halvt minutt og ta platen av varmen.
Knekk eggene i en stor bolle. Pisk dem sammen med fløte, melk, revet ost, muskat, timian, rosmarin, sitronsaft og sitronskall. Ha i kyllingblandingen. Smak til med salt og pepper
Kjevle ut deigen. Legg den i bunnen av formen og pass på at den kommer opp langs sidene.
Legg kyllingblandingen i formen. Lag et lokk av resten av deigen og kle formen.
Stek i ovnen på 180 grader i en halv time eller til den er gyllen på toppen.