Pannekaker av kikertemel
Disse indiske pannekakene serveres med chutney og krydderchae om vinteren og lassi kefirdrikk om sommeren. Dette er en sunn og meget mettende frokost også for dem som har glutenintoleranse.
Oppskrift av: Niru Kumra
45 minutter
VegetarIngredienser
200 g
kikert mel (besan)1 ts
salt1 ts
timian frø (ajwain)1 dl
kefir3 dl
vann1 stk
grønn chili100 g
løk150 g
tomatSlik gjør du det:
(ca. 10 stk) 1. Sikt besan i en bolle. Lag små terninger av løk og tomater. Del opp chili i tynne skiver. 2. Bland besan, kefir og vann med krydder til en pannekakerøre. Røren bør være fri for klumper. La røren svelle i et kvarter. 3. Varm en stekepanne og pensle lett med olje. Ha i røre og lag en pannekake. Ha på småhakket løk, tomater, chili og litt finsnittet koriander. Snu pannekaken og stek kort på den andre siden. Tips: Har du barn som ikke liker løk og tomater, kan dette sløyfes. Rull pannekaken med litt ketchup i.