Perfekt potetmos
Potetmos blir antakelig aldri bedre enn dette.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
TilbehørSlik gjør du det:
Del potetene i to (med skall). Legg dem i en ildfast form. Pakk hvitløken inn i folie og legg den sammen med potetene. Bak poteter og hvitløk i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter. Mens potetene baker i ovner sterk du baconet på lav varme. Det skal ikke svi seg, men steke så vidt. Finn fram en kjele eller bolle til å lage potetmosen i. Når potetene er ferdig, press dem gjennom en potetpresse (med snittflaten ned, så sitter skallet igjen i pressen). Har du ikke potetpresse må du fjerne skallet (eller beholde skallet om du liker det). Mos hvitløken sammen med potetene. (Dersom du ikke har potetpresse til å mose hvitløken med, kan du kutte av toppen, legge kniven flatt på toppen og presse ut innholdet). Kutt opp baconet og bland det med poteter, hvitløk og smør. Smak til med salt og pepper. Pynt med litt hakket rødløk. Servér til kjøtt og fisk eller spis det som et eget måltid.