Pizza med grønnsaksfyll
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
PizzaIngredienser
4 porsjoner
Deig:
25 g
gjær250 g
hvetemel1.5 dl
vann, lunkent2 ss
olivenolje1 ts
saltFyll:
1 stk
squash1 stk
paprika1 stk
løk1 stk
aubergine2 ss
tomatpuré2 ss
olivenolje1 stk
tykk skive sellerirot3 dl
muskat, revetSlik gjør du det:
I ovn ved 225° i ca. 15 minutter. Rør gjæren ut i vannet og elt deigen sammen med de øvrige ingrediensene. Dekk deigen til og la den heve i 40-50 minutter. Finhakk alle grønnsakene og fres dem i olje til de er møre, ca. 15 minutter. Rør inn tomatpuré og smak til med salt og oregano. Kjevle pizzadeigen ut til en stor rund leiv. Fordel fyllet over, men ikke helt ut til kanten. Dryss på ost og brett deigkanten inn. Stek pizzaen midt i ovnen til den er gjennomstekt.