Provencalsk lammestek på potetseng
Her er en typisk lammestek fra Provence med enkle råvarer og smaker som kler hverandre. Enkel å lage og passer seg selv det meste av tilberedningstiden.
Christopher Sjuve
180 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
1 stk
lam melår (uten isben og knoke)3 ss
sitronsaft12 stk
poteter7 stk
tomat6 ss
olivenolje3 ss
smør1 bt
persille4 fedd
hvitløk5 ss
strøkavring50 g
parmesan, nyrevet2 ts
salt1 ts
pepperSlik gjør du det:
1. Skjær poteter og tomater i skiver. Pensle en langpanne eller ildfast form med 2 ss olivenolje. Legg potetskivene i, dryss over salt og pepper, fordel 2 ss av smøret over. Legg tomatene mellom smørklattene. 2. Finhakk persillen og hvitløken, bland det med griljermel. Rør 2/3 av denne blandingen med resten av olivenoljen. Bland resten med nyrevet ost og sett det til side. 3. Gni steken inn med sitronsaft og dryss salt og pepper over. Smør den med persillemassen rundt det hele. Legg den over potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 2 timer på 175° C til termometeret viser 65° C. 4. Skru opp varmen til 225° C 15 minutter før steketiden er over. Dryss persille-osteblandingen over og fordel resten av smøret over. Gratiner til det er sprøtt.