Pumpkin Pie - Gresskarpai

Pumpkin Pie - Gresskarpai

Oppskrift av: Craig Whitson
90 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Forberedelse: Ca. 15 minutter med ferdig paideig Steketid: 55-60 minutter Her kan du enten bruke gresskar fra boks (finnes i enkelte velassorterte matbutikker) eller kjøpe et stort gresskar og skrape ut kjøttet. Bare husk at friskt gresskar må kokes først. Skjær gresskarkjøttet i 2 cm store terninger og kok i ca. 15-20 minutter. Bunnen: Bland sammen mel og salt. Bland i shortening eller smør med fingrene. Jobb raskt slik at fettet ikke blir for varmt. Bland sammen til deigen likner grovt maismel (deigen vil kjennes litt fettete ut; ikke helt "tørr"). Hell vann, 1 ss om gangen, over deigen og bland lett sammen. Lag deigen til en ball og legg den i kjøleskapet i en halv time før den kjevles ut. Fyllet: Forvarm ovnen til 210 ?C. Bland sammen sukker, salt, kanel, ingefær og nellik i en stor bolle. Rør i gresskar og Viking-melk. Rør eggene godt inn i gresskarblandingen. Kjevle ut paideigen til en sirkel som er 5 cm større enn paiformen. Brett deigen i to, og igjen i to og legg den i formen. Brett ut deigen. Den skal henge 1-2 cm over kanten. Brett deigkanten inn og klem med 1 cm mellomrom eller rifle kanten med en gaffel. Ha fyllet i paiformen. Stek paien i ovnen i 10 minutter. Reduser varmen til 160 ?C og stek videre i ca. 45 minutter til fyllet er fast. Serveres alene eller med pisket krem. Tips: I gamle dager brukte man smult (svinefett) i degien. Nå bruker man shortening (det mest kjente merket er Crisco) eller usaltet smør. Shortening gir en "flaky" bunn, men gir ingen smak. Smør gir en god smak, men deigen blir litt mer kompakt. En kombinasjon av smør og shortening er verdt å prøve. Deig som er til overs kan du pensle med smør og drysse med sukker og kanel. Stek de små bitene i ovenen til de er gyldne, og spis dem som snacks. Ungene elsker dem!

Kanskje disse også frister?