Rabarbra og jordbær med sabayonne

Rabarbra og jordbær med sabayonne

Her er en kul oppskrift på med to av sommerens herligheter, jordbær og rabarbra. Eggekremen får du til, det er jeg sikker på.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
Dessert

Ingredienser

3 ss

sukker

0.5 kurv

jordbær

4 stilk

rabarbra

1 dl

sukker

Slik gjør du det:

Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene og ha dem i en bolle med eggeplommer og sukker. Pisk eggeplommer og sukker hvitt i en bolle som tåler kokende vann (ikke glass). Kok opp vann i en kjele. Ha bollen med eggblandingen i kjelen med kokende vann (det trenger ikke koke, bare det er kokvarmt). Pisk godt mens eggeblandingen tykkner.
Ta av varmen når den er tykk nok. Fjern den grønne hamsen fra jordbærene og del dem i fire.
Skrell rabarbraen og kutt den i biter. Kok den i fem-seks minutter. Sil av og dryss på sukkeret. La stå til sukkeret er oppløst og rabarbraen kald.
Legg rabarbra og jordbær lagvis i glass. Hell over eggsausen (sabayonne).

Kanskje disse også frister?