Rabarbrakake med ostekrem
En enkel og saftig rabarbrakake, servert med ostekrem med vaniljesmak.
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
500 g
rabarbra3 stk
egg2.5 dl
sukker175 g
smør2.5 dl
hvetemel0.5 ts
bakepulverOstekrem
3 dl
vaniljekesam200 g
kremost naturell2.5 dl
melis2 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Rabarbraen vaskes, og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 34 cm. Piske egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form. Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca. 40 minutter Visp alle ingrediensene til ostekremen til det blir en luftig krem. Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.