Rabarbrakake med ostekrem

Rabarbrakake med ostekrem

En enkel og saftig rabarbrakake, servert med ostekrem med vaniljesmak.

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Ingredienser

500 g

rabarbra

3 stk

egg

2.5 dl

sukker

175 g

smør

2.5 dl

hvetemel

0.5 ts

bakepulver

Ostekrem

2.5 dl

melis

Slik gjør du det:

Rabarbraen vaskes, og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3–4 cm. Piske egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Røren helles over i en 26 cm form eller rektangulær form. Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca. 40 minutter Visp alle ingrediensene til ostekremen til det blir en luftig krem. Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.

Kanskje disse også frister?