Reale lakseburgere med eple- og selleriremulade
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
400 g
laksefilet1 ts
salt0.5 ts
pepper1 ss
finhakket gressløkSelleri- og epleremulade
0.5 stk
sellerirot2 stk
eple, syrlig2 ss
sitronsaft2 ss
dijonsennep1 beger
kesam eller lettrømmeRosa dressing
Slik gjør du det:
Finhakk laksefileten med en kniv og bland med salt, pepper og gressløk. Form én burger til hver. Varm en panne med litt olje, tilsett litt smør og stek lakseburgerene i ca 2 min på hver side. Varm burgerbrødene i pannen og legg i salat, tomat, agurk, løk og lakseburger. Server med ønsket dressing. Selleri- og epleremulade: Rens og riv fint opp sellerirot og epler. Tilsett sitronsaft. Bland sammen sennep, kesam eller lettrømme. Smak til med salt og pepper. La remuladen stå og trekke 20-30 min og smak til med sukker, salt og pepper. Rosa dressing: Smak til kesam eller lettrømme med litt ketchup og chilisaus, salt, pepper, sitronsaft og litt sukker.