Reinsdyrmedaljong
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 ts
salt0.5 ts
pepper, sort og nykvernetGrønnsaker:
2 stk
gulrot0.5 stk
kålrot2 ss
sukker0.5 stk
lime2 ss
olivenolje0.5 ts
salt0.25 ts
pepperSaus:
20 stk
stjerneløk0.5 l
eplejuice2 ss
sukker1 ss
balsamicoeddik1 ss
smørPotetpuré:
8 stk
poteter2 ss
seterrømme1 ts
salt0.5 ts
pepper1 ss
hakket frisk timian1 stk
purre0.5 l
vannSlik gjør du det:
Del fileten i fire, sett stykkene på høykant, og press sammen til en biff. Krydre og stek på god varme på begge sider. La de ettersteke i pannen et par minutter. Grønnsaker: Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 ºC i 20-30 minutter. Saus: Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i 1/2-3/4 time til sausen har sirupskonsistens. Ta opp løken, og server den ved siden av de bakte grønnsakene. Pisk inn smøret i sausen. Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder. Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det raskt i ca. 1 minutt. Lag en ring av purren og anrett potetpuréen oppi denne.