Reinsdyrmedaljong

Reinsdyrmedaljong

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

1 ts

salt

Grønnsaker:

2 stk

gulrot

0.5 stk

kålrot

2 ss

sukker

0.5 stk

lime

0.5 ts

salt

0.25 ts

pepper

Saus:

0.5 l

eplejuice

2 ss

sukker

1 ss

smør

Potetpuré:

8 stk

poteter

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

1 stk

purre

0.5 l

vann

Slik gjør du det:

Del fileten i fire, sett stykkene på høykant, og press sammen til en biff. Krydre og stek på god varme på begge sider. La de ettersteke i pannen et par minutter. Grønnsaker: Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 ºC i 20-30 minutter. Saus: Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i 1/2-3/4 time til sausen har sirupskonsistens. Ta opp løken, og server den ved siden av de bakte grønnsakene. Pisk inn smøret i sausen. Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder. Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Kok det raskt i ca. 1 minutt. Lag en ring av purren og anrett potetpuréen oppi denne.

Kanskje disse også frister?