Rekesuppe med fisk
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
Saus til jevning
1 ss
smør1 ss
hvetemel2 dl
melkGrønnsaker
0.5 stk
gulrot0.5 skiver
sellerirot1 skiver
hodekål10 cm
purre3 ss
finhakket løk1 stk
tomat2 stk
champignon6 dl
fiskekraft100 g
torskefilet100 g
laksefilet200 g
reker, pillede4 ss
kjørvel4 ss
gressløkSlik gjør du det:
Lag sausen og hold den varm. Skyll og rens grønnsakene og skjær dem i fine strimler. Skjær soppen skjæres i skiver. Skold tomaten og skjær den i små terninger. Del fisken i terninger. Finhakk urtene. Kok opp fiskekraften. tilsett grønnsakene, kok opp og la koe ett minutt. Tilsett sausen og kok opp før du tilsetter fisken og tomatene. La trekke til fisken er kokt. Tilsett reker og urter, bland forsiktig og pass på at det ikke koker. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron. Serveres straks med ferskt brød og smør.