Rød currypasta
Oppskrift av: Art of Taste
20 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
4 porsjoner
10 stk
svarte pepperkorn1 ss
spisskumenfrø1 ss
korianderfrø10 stk
rød chili5 stk
sjalottløk2 fedd
hvitløk12 cm
av en ingefær rot6 stk
sitrongress tilker1 stk
lime (kun skallet)1 klype
kanel0.5 ss
gurkemeie1 dæsj
olivenolje1 dæsj
chiliolje1 ss
sukkerSlik gjør du det:
Rist pepperkorn, koriander- og spisskummenfrø i en tørr stekepanne på middels varme i 2-3 minutter. Rist pannen hele tiden. Knus dem i en morter. Kjør krydderet sammen med de øvrige ingrediensene i en miksmaster (men ha en oljene til slutt), og kjør i 20 sekunder om gangen. Skrap ned sidene i bollen hver gang til det er dannet en myk pasta. Oppskriften er hentet fra bbc.co.uk/food.