Rødbetmarinerte egg
Bruker du laken fra syltede rødbeter får eggene en flott rødfarge, og blir oppsiktsvekkende vakre når de deles.
Christopher Sjuve
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
50 g
sukker, brunt2 dl
hvitvinseddik2 dl
vann0.5 ts
salt4 stk
nellikspiker1 stk
kanelstang12 stk
egg, hardkoktSlik gjør du det:
Kok opp ingrediensene til laken og la den småkoke i ca 5 minutter. Skrell eggene og legg dem i et rent, varmt glass. Hell den varme laken over eggene. Dekk glasset med et rent klede og avkjøl før du skrur på lokket. Oppbevar mørkt og kaldt til servering. Eggene er ferdig etter ett døgn, og er holdbare i minst en måned. Serveringstips Marinerte egg kan serveres som snacks eller appetittvekker, eller delt i to på en seng av salat sammen med hjemmelaget majones.