Røkelaks med reketatsiki
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
150 g
røke laks i tynne skiverTsatsiki
0.5 stk
slangeagurk, i skiver0.75 ts
salt3 fedd
hvitløk1 ss
olivenolje200 g
reker, pilledeToast
4 skiver
formloffSlik gjør du det:
Begynn med tsatsiki. La yoghurten renne av seg i et kaffefilter til det gjenstår litt over halve. Strimle slangeagurken i fyrstikk tynne strimler. Bland inn salt og legg dem i et dørslag/sil og la dem renne av seg i ca 20 min. press ut vannet. Bland sammen yoghurt, agurk, finhakket hvitløk og rensede reker. Smak til med salt og pepper. Sett kaldt. Skjær ev skorpen av loffskivene. Smør skivene på hver side med litt smør. Vend dem i finhakket dill og gressløk og stek i stekepanne til skivene får en gylden farge på hver side. Legg opp røkelaks på porsjonstallerkener sammen med salat, brød og tsatsiki. Server med nystekt brød.