Røkt kveite med potet og stuet gulrot og purre
Røkt kveite er det enkelt å få tak i i fiskedisken.
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Stuet gulrot og purre
1 stk
purre(gjerne det grønne)2 stk
gulrot0.5 ss
smør1 ss
hvetemel2 dl
matfløteeller melk4 ss
hakketgressløkSlik gjør du det:
Skyll godt av purren og finsnitt, skrell og del gulrøtter i terninger. Kok opp lettssaltet vann legg i gulrøttene og kok til de er knapt møre, la purre trekke med det siste minuttet. Hell av kokevannet.
Ha godt avrent purre i en kasserolle med smeltet smør, rør inn hvetemel og spe med matfløte eller melk. Kok opp og la trekke 2-3 min. Smak til med gressløk, salt og pepper.
Skrubb fersk potet godt og kok i lettsaltet vann til potetene er møre. Hell av kokevannet og damp godt. Del fisk i porsjonsskiver og legg i kokende usaltet vann og la trekke i 4-5 min. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på skivene. La fisken renne godt av seg før den serveres på en seng av stuet gulrot og purre med godt følge av fersk potet.