Røkt kveite, potet- og rotstappe og fløtesurret purre og gressløk
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Potet- og rotstappe:
8 stk
poteter2 stk
gulrot2 skiver
sellerirot4 ss
smørStuet purre og gressløk:
0.5 stk
purre0.5 ss
smør4 ss
hakketgressløkSlik gjør du det:
Begynn med potet- og rotstappe. Skrell og del poteter og grønnsaker i biter og kok møre i lettsaltet vann. Ta vare på kokevannet for å spe med, hell ut det som blir til overs. Mos eller knus poteter og grønnsaker og spe med varm fløte ogeventuelt kokevann. Smak til med smør, salt og pepper. Stuet purre og gressløk: Skyll godt av purren og finsnitt. Legg purre i lettsaltet kokende vann i 30 sek. Skyll i kaldt vann. Ha godt avrent purre i en kasserolle med angitt mengde smeltet smør, tilsett finsnittet gressløk og vend inn crème fraiche eller rømme. Smak til med salt og pepper. Del fisk i porsjonsskiver og legg i kokende usaltet vann og la trekke i 4-5 min. Trekketiden er avhengig av tykkelsen på skivene. La fisken renne godt av seg før den serveres på en seng av potet- og rotstappe og avslutt med stuet purre.