Røykelakskake
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
8 stk
knekkebrød50 g
smørFyll
3 dl
lettrømme200 g
kremost med urter3 ss
majones0.5 stk
sitronsaft1 dl
hvitvin, tørr200 g
røykt laks5 pl
gelatin2 stk
eggehvite2 ss
finhakket dillSlik gjør du det:
Kjør knekkebrød i en foodprosessor til det er helt knust. Bland med smeltet smør og krydder og trykk blandingen ut i en rund springform (22 cm). Bland sammen rømme, ost og majones og rør til en jevn saus. Kjør sitronsaft, hvitvin og laks i en foodprosessor til en jevn masse. Tilsett rømmesausen. Løs opp gelantin i varmt vann. Pisk eggehvitene til stivt skum. Bland sammen laksemassen og gelantinen. Vend inn eggehvitene sammen med dill og chili. Smak til med salt, pepper og ev kajenne. Hell blandingen over knekkebrødmassen i formen og sett i kjøleskap til massen har stivent. Pynt med skiver av røkt laks ved servering.