Ruccolasalat med sjalottløkvinaigrette
Dette er Clotilde Dusouliers oppskrift på en nydelig salat med deilig dressing.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
SalatIngredienser
6 stk
små sjalottløk0.5 dl
balsamico1.5 dl
vann1 ts
sukker150 g
ruccola2 ss
olivenolje1 ss
valnøtterSlik gjør du det:
Skjær tuppen av sjalottløkene, skrell dem og skjær dem i tynne skiver. Ha dem i en stekepanne med eddik, vann og sukker. Kok opp og la det koke uten lokk på medium varme, det skal bare så vidt koke, helt til all væsken har fordampet (ca 20 minutter). Du skal sitte igjen med en sirupsaktig sjallottløkconfit. Avkjøl. (Kan lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap). Sett en liten kjele på medium varme. Når den er varm, ha i mandlene og rist dem i noen minutter. Rist litt på kjelen innimellom og pass på at de blir gylne, men ikke brenner seg. Avkjøl. Hakk mandlene, men ikke for fint. (Dette kan også gjøres dagen i forveien). I en stor salatbolle, bland sammen ruccola og olivenolje slik at bladene ble godt dekket. Ha i litt mer olje om det ser for tørt ut. Ha i sjalottløkene og mandlene. Bland godt. Servér. Salaten tåler godt å vendte litt før den servéres. Bladene blir litt mykere, men smakene utvikler seg bedre.