Salat med vannmelon og safranmarinert mozzarella
Oppskrift av: Jørgen Kolderup
90 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
Vinaigrette:
2 stk
sjalottløk, finhakket1 klype
safran1 dl
hvitvin, tørr1 ts
klar honning4 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Fres sjalottløken i ca. 1 ss olivenolje. Tilsett safran og hvitvin. La det koke til nesten all væske er fordampet. Juster med honning. Avkjøl og rør inn resten av olivenoljen. Del mozzarellaosten i små biter. Hell over safranvinaigretten og mariner osten på et kjølig sted i minst 1 time. Kutt vannmelon i like firkanter og fjern gjerne noen av frøene. Anrett melonbitene på tallerkener. Legg på mozzarella. Strø over litt flaksalt. Bland noen basilikumskudd med salatblader og fordel på hver tallerken. Tips: Server salaten med grissini. Grissini Safranen kan sløyfes. Prøv gjerne med krydderurter isteden, for eksempel frisk estragon eller gressløk! I så fall bør urtene finkuttes og blandes med osten rett før salaten serveres. Oppskriften er hentet fra "Salater!" av Jørgen Kolderup.