Salat på varmrøkt rypebryst

Salat på varmrøkt rypebryst

Oppskrift av: Aase Strømstad
45 minutter
Hovedrett

Ingredienser

2 porsjoner

  • 1 stk

    rype
  • 0.5 stk

    sjalottløk
  • 1 stk

    egg
  • 0.5 ts

    salt
  • 1 knivsodd

    pepper
  • 2 ss

    portvin
  • salat
  • Slik gjør du det:

    Skjær ut rypebryst og røk i hobbyrøkovn i 4-5 minutter. Bruk gjene enerflis til røkingen. La kjøttet hvile før det skjæres i skiver. Skrap alt kjøtt av skroget og lårene. Mal det sammen med sjalottløk, rør inn egg, salt, pepper og portvin og fyll farsen i små timbalformer. Sett dem i et kokekar med vann og la dem stivne under lokk i ca. 20 minutter. Lag en porsjonssalat av rypebryst, salat, timbalen i skiver, eventuelt med en skje rømme på toppen.

    Kanskje disse også frister?