
Røkt bever på avokadosalat med cottage cheese
Oppskrift av: Wenche Andersen
15 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
200 g
røkt bever eller annet røkt kjøtt, f.eks. lam eller fenalårAvokadosalat med cottage cheese
2 stk
avokado300 g
cottage cheese eller kesam1 ts
sterk, ikke for søt sennep, f.eks. Dijonsennep1 ss
revet frisk pepperrotSlik gjør du det:
Del avokado, fjern steinen, skarp ut kjøttet med en skje og mos avokadokjøttet med en gaffel. Press cottage cheese gjennom en sikt (bruk en slikkepott) eller kjør den glatt i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Bland alle ingrediensene til salaten og smak til med pepperrot. Husk at pepperrotsmaken "kommer" etter hvert, den kan lett bli for sterk. Form avokadosalaten til et stort "egg" med en fuktet stor spiseskje. Legg tynne skiver av røkt kjøtt over. Tips: Salaten bør lages rett før servering for at den ikke skal bli misfarget.