Sei med smak av Italia
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
700 g
seifilet1 kvist
timian, frisk1 kvist
oregano, frisk1 kvist
mynte, frisk2 fedd
hvitløk0.5 stk
sitron, revet skall1 stk
sitronbåterVinaigrette:
2 ss
hakket friskmynte2 ss
hakket friskoregano2 fedd
hvitløk4 ss
olivenolje1 ss
sitronsaft1 ss
kapers1.5 ts
hakket fruktkjøtt avsitronPotetmos:
10 stk
mandelpoteter1 fedd
hvitløk1 dl
olivenoljeAioli:
4 fedd
hvitløk2 stk
eggeplomme0.25 ts
salt1 ts
sitronsaft2 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
NB!Lag tilbehøret før fisken stekes. Del fisken i passende porsjonsstykker. Dryss på salt og pepper. Varm olje, urter, hvitløk, sitronskall og sitronbåt i en panne. Legg i fiskestykkene og stek i 2-3 min på hver side, øs litt olje over fisken mens den stekes. Ved servering - anrett seien på en seng av potetmos, litt aioli (hvitløksmajones) og legg den friske urte- og kapersdressingen over. Vinaigrette: Mos sammen friske urter, hvitløk , olivenolje og sitronsaft i en morter ti len grov masse. Vend inn kapers, 1 ts hakket fruktkjøtt av sitron og pinjekjerner. Potetmos: Kok poteter og hvitløk i usaltet vann. Hell av kokevannet. Mos potetene grovt opp. Rør inn god olivenolje og smak til med salt. Aioli - hvitløkmajones: Pass på at alle ingrediensene har samme temperatur før du starter. Finhakk hvitløk og rør sammen med eggeplommer, salt, pepper og sitronsaft. Rør inn oljen i en tynn stråle til du får en tykk «majones». Smak eventuelt til med litt mer salt og pepper. Tips: Ferdig majones kan smakes til med finhakket hvitløk, litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.