Suksessterte med kremroser

Suksessterte med kremroser

Seig mandelbunn og rik smørkrem er oppskriften på suksess. Ekstra fint blir det med kremroser på toppen.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Mandelbunn

  • 4 stk

    eggehvite
  • 220 g

    melis
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 250 g

    mandler, grovmalte
  • Eggekrem

  • 190 g

    sukker
  • 6 stk

    eggeplomme
  • 150 ml

    kremfløte
  • 1 stk

    vaniljestang, bare frøene
  • 175 g

    Smør, kaldt i terninger
  • Slik gjør du det:

    Mandelbunn

    Stivpisk eggehvitene. Når eggehvitene begynne å skumme, tilsetter du halvparten av melisen litt etter litt.
    Når marengsen er klar, tilsett vaniljesukkeret.
    Vend inn malte mandler i marengsen, og sikt i den andre halvparten av melisen.
    Fyll i en smurt springform på ca 23 cm, og stek på 160 grader i ca 25-30 minutter.
    Avkjøl i formen.

    Eggekrem

    Bland eggeplommene, sukker, fløte og vaniljen i en kjele og kok det opp under svak varme. Rør hele tiden slik at det ikke legger seg i bunnen. Kremen skal tykne.
    Når kremen er klar, hell kremen i en mikserbolle. Sett mikserbollen i en romslig bolle fylt med kaldt vannbad i ca 20 minutter.
    Pisk opp den kalde eggekremen, og tilsett kaldt smør i terninger litt etter litt.
    Bre kremen over kaken.
    Vil du lage kremroser på toppen? Bruk en sprøytepose med en Wilton #1M tupp, og sprøyt samtidig med at du beveger hånden i en spiral utover.
    Du kan også høvle litt mørk sjokolade over kaken.

    Kanskje disse også frister?