Suksessterte med kremroser
Seig mandelbunn og rik smørkrem er oppskriften på suksess. Ekstra fint blir det med kremroser på toppen.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Mandelbunn
4 stk
eggehvite220 g
melis1 ts
vaniljesukker250 g
mandler, grovmalteEggekrem
190 g
sukker6 stk
eggeplomme150 ml
kremfløte175 g
Smør, kaldt i terningerSlik gjør du det:
Mandelbunn
Stivpisk eggehvitene. Når eggehvitene begynne å skumme, tilsetter du halvparten av melisen litt etter litt.
Når marengsen er klar, tilsett vaniljesukkeret.
Vend inn malte mandler i marengsen, og sikt i den andre halvparten av melisen.
Fyll i en smurt springform på ca 23 cm, og stek på 160 grader i ca 25-30 minutter.
Avkjøl i formen.
Eggekrem
Bland eggeplommene, sukker, fløte og vaniljen i en kjele og kok det opp under svak varme. Rør hele tiden slik at det ikke legger seg i bunnen. Kremen skal tykne.
Når kremen er klar, hell kremen i en mikserbolle. Sett mikserbollen i en romslig bolle fylt med kaldt vannbad i ca 20 minutter.
Pisk opp den kalde eggekremen, og tilsett kaldt smør i terninger litt etter litt.
Bre kremen over kaken.
Vil du lage kremroser på toppen? Bruk en sprøytepose med en Wilton #1M tupp, og sprøyt samtidig med at du beveger hånden i en spiral utover.
Du kan også høvle litt mørk sjokolade over kaken.