Sesamstekt tunfisk med rødløk, tomat og appelsin- og ingefærsjy
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
4 stk
tunfisk "biff" à 170 g1.5 ts
salt2 ss
sesamfrø2 stk
rødløk2 stk
plommetomat1 ss
smør0.5 ts
saltAppelsin- og ingefærsjy
2 ss
smør0.5 dl
presset saft av appelsin2 ss
japansk soya "light"Slik gjør du det:
Tunfisken bør være temperert når den skal stekes. Da henger den ikke så lett i pannen og det naturlige fett i tunfisken kommer ut ved steking. Før tunfisken stekes gjør klar løk og tomater. Skrell og skjær løk i båter (spar litt av rotfestet, slik at løkbåtene holder sammen). Skjær tomatene i båter og rens og finhakk ingefær. Smelt smør i en stekepanne og surr løken til den er blank, tilsett tomatene og smak til med salt og pepper. Ta opp løkblandingen og hold den varm. Tilsett smøret til appelsin- og ingefærsjyen i pannen, tilsett finhakket ingefær, soyasaus og presset saft av appelsin. Kok opp. Vend tunfiskbiffene i sesamfrø, salt og pepper og stek i olje 1-2 min på hver side. Tunfisken bør ha en rosa kjerne, da er den saftigst. Legg løk og tomater på en tallerken, legg over tunfisk. Server med kokte poteter og en grønn salat. Drypp litt av appelsin og ingefærsjyen over ved servering. Tips: Får du ikke tak i tunfisk, kan laks, ørret, steinbit eller breiflabb tilberedes på samme måten.