Sjokoladecookies
Lær å lage cookies som er sprø utenpå og delikat møre i midten.
Oppskrift av: Håvard Egge
20 minutter
BakverkIngredienser
200 g
brunt sukker125 g
smør, usaltet0.5 stk
vaniljestang, bare frøene1 ss
melk150 g
hvetemel1 ts
bakepulver0.5 ts
salt1 stk
egg1 stk
eggeplomme150 g
sjokoladeSlik gjør du det:
Pisk kaldt smør, sukker og vaniljefrø lysebrunt og luftig. Rør inn melka.Sikt mel, bakepulver og salt og bland inn med slikkepott. Rør inn egg og eggeplomme.Bruker du sjokoladeplater
Del sjokoladen i små biter og sil bort det verste grumset. Vend inn sjokoladebitene med slikkepott .Avkjøl røra litt under plast. Rull røra i dobbelt lag med plast til en pølse på 5-6 cm i diameter. Avkjøl gjerne i kjøleskap i flere timer eller over natta.
Frys gjerne for å lettere kunne skjære fine cookies.Skjær cookies i 1-1,5 cm tykke skiver og legg de med god avstand på stekebrett med bakepapir.
Stek med en gang midt i ovnen i 10-15 minutter på 190 grader. Bruker du varmluft kan du steke flere brett samtidig - senk da til 170 grader.
La de avkjøle seg et par minutter på brett for å la dem stivne litt - deretter avkjøles de ferdig på rist. Oppbevar cookies i en kakeboks i kjøleskapet.